Četrti val epidemije “jezi” celjske ortopede, saj vpliva na njihovo delo v ambulantah in na oddelku

Foto: SB Celje

Ponovno naraščanje števila okuženih je po besedah ortopedov v Splošni bolnišnici Celje povzročilo zmanjševanje ortopedske dejavnosti. Celjski ortopedi so tako v izjavi za javnost povedali, da so se z zmanjšanjem njihove dejavnosti spopadli že v prvem valu. Ortopede še toliko bolj jezi, ker se po njihovem v bolnišnici zaradi krčenja necovidne dejavnosti najbolj posega na njihovo področje dela.

V Celju se namreč že tako srečujejo z eno od najdaljših čakalnih dob, ki se s takšno epidemiološko sliko kot je trenutno samo še podaljšujejo, med tem, ko oba klinična centra v Sloveniji v četrtem valu naj ne bi zmanjševala dejavnosti ortopedije.

Ortopedi iz celjske bolnišnice so ob tem še poudarili, da so po dveh letih ravno sedaj vzpostavili stanje kot je bilo pred epidemijo, četrti val pa je prinesel pri njih nemudoma 40 odstotno zmajšanje ambulantne dejavnosti na področju ortopedije. S tem, ko jim želijo ponovno odvzeti medicinske sestre zaradi dela na covid oddelkih se po njihovim mnenju posega v razmere, ki bi zagotavljale normalno delo na njihovem oddelku.

Zdravniki ortopedi so o stanju obvestili tudi vodstvo bolnišnice, ki jim je odgovorilo preko strokovnega direktorja Radka Komadine, da je delo v četrtem valu organizirano drugače kot pred tem in da je o zapiranju posamezni oddelkov glede na potek epidemije odločal strokovni svet bolnišnice.

Uredništvo