Civilna zaščita občin Kozjanskega in Obsotelja zbrala 12 palet pomoči za Ukrajino

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Občine Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Bistrica ob Sotli, štabi Civilnih zaščit občin in Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah so pod vodstvom skupnega organa za Civilno zaščito in požarno varnost občin Kozjanskega in Obsotelja v petek, 11. marca 2022, zbirali humanitarno pomoč za Ukrajino.

Lokalno so jim na pomoč priskočili gasilci, saj so v gasilskih domovih zbirali hrano, pijačo, higienske pripomočke in podobno. K sodelovanju so povabili tudi osnovne šole, preko katerih so otroci zbirali šolske potrebščine, kot so zvezki, pisala, barvice, peresnice torbe in ostalo. Pridružila se jim je tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah. Skupaj so nabrali za kar 12 palet hrane, pijače, higienskih pripomočkov in šolskih potrebščin, ki so jih, 17. marca 2022, v logistični center Civilne zaščite Zahodno štajerske regije brezplačno dostavilo podjetje AS System iz Šmarje pri Jelšah.

Vsega tega ne bi zmogli brez dobrih ljudi, ki ste prepoznali stisko in ponudili pomoč, zato se vsem, ki ste kakorkoli priskočili na pomoč, vsi organizatorji iskreno zahvaljujejo.

Avtor: Občina Šmarje pri Jelšah