Celje, 13. januar 2021 – Pred ponovnim odločanjem o novem direktorju Splošne bolnišnice Celje naj bi se na nekatere člane sveta zavoda vršil pritisk. Ob tem je kandidatka za direktorico Margareta Guček Zakošek zapisala: “Upam, da se takšni pritiski ne dogajajo. Verjamem, da bo merilo v ponovnem glasovanju v postopku izbire direktorja predstavitev mojega dosedanjega triletnega dela v SB Celje ter strategiji za naprej, in da bodo člani SZ lahko mirno glasovali v skladu s svojimi odločitvami”. 

Za mesto direktorja bi se naj po navedbah nekaterih medijev potegovala nekdanji župan občine Dobre Polje Janez Pavlin in nekdanja direktorica bolnišnice in nekdanja poslanka Margareta Guček Zakošek. Informacije nakazujejo, da bi naj imela več podpore Guček Zakoškova, vendar se bi naj pritiski izvrševali nad določenimi člani sveta zavoda. Nova24TV je ob tem objavila tudi sliko grozilnega pisma, ki ga je prejel eden od članov sveta zavoda.

Grozilno pismo članu sveta SB Celje. (Foto: Nova24TV)

 

“Če podpreš Gučkovo, se pazi.” je bilo zapisano v pismu naslovljenem na člana sveta zavoda SB Celje. Kot pritisk na člane zavoda naj bi bili tudi dve pismi, ki sta se v zadnjem času pojavili v javnosti in kateri obtožujeta Guček Zakoškovo kršenja delovne etike ter ji očitata neprofesionalnost.

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: “Če podpreš Gučkovo se pazi!” Člani sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje pred imenovanjem novega direktorja deležni groženj!