Covid-19: V Nemčiji od danes strogi ukrepi

(foto: Demokracija)

DeutscheWelle poroča, da so z današnjim dnem uvedene omejitve, dokler sedemdnevna incidenca pet zaporednih dni ni manjša od 100. Gre za t.i. »ročno zavoro«, namreč če je sedemdnevna incidenca tri zaporedne dni večja od 100, se samodejno aktivira zavora (Notbremse).

Nemčija ima tako z današnjim dnem stroge ukrepe. Samo z eno osebo iz drugega gospodinjstva se lahko družijo člani enega gospodinjstva. Pri tem niso vključeni otroki, mlajši od 14 let. Ne velja ta ukrep za zakonce ali osebe, ki živijo skupaj ali v primeru oskrbe oseb, ki potrebujejo pomoč. Pogrebov se lahko udeleži največ 30 oseb.

Velja tudi policijska ura od 22. do 5. ure naslednje jutro. Veljajo pa izjeme, če mora nekdo nujno k zdravniku ali če obstajajo drugi primeri, v katerih je potrebno treba preprečiti nevarnost za življenje ljudi ali živali. Ljudje se lahko gibljejo ne svežem zraku do polnoči, a brez druženja, prepovedana je uporaba športnih igrišč ali dvoran. Zaprti morajo biti bazeni, savne, wellness centri, fitnes centri, športne dvorane itd.

 

 

V trgovinah s hrano in pijačo, v lekarnah, otroških trgovinah, optikah, na bencinskih črpalkah, v kioskih, vrtnih centrih ali v trgovinah z izdelki za hišne ljubljenčke je število kupcev odvisno od velikosti trgovine. Stranke morajo v zaprtih prostorih uporabljati zaščitne maske FFP-2 ali medicinske. Zaprti so . Gledališča, opere, koncertne dvorane, glasbeni klubi in kinodvorane (razen voženj v kinematografih), kakršnikoli dogodki so prepovedani.

V živalskih vrtovih je državljanom obisk dovoljen, a le v tistih delih, ki so na prostem ter šele potem, ko podajo negativni test.

Vir: Škandal24

Uredništvo