Čudovito! Stanovalki SeneCura doma starejših občanov v Mariboru se je uresničila srčna želja: poletela je na Triglav

Foto: SeneCura za Slovenijo

V okviru različnih aktivnost v domovih starejših občanov SeneCura Maribor, Vojnik in Radenci za svoje stanovalce nekajkrat letno izpolnjujejo tudi tako imenovane Srčne želje. Letos so izpolnili že dve, tretjo pa so izpolnili gospej Mariji Teržan, ki bo letos dopolnila 90 let, stanovalki SeneCura doma starejših občanov Maribor.

Ob pomoči helikopterja slovenske vojske je gospa Marija Teržan namreč obiskala Triglav. Dolgoletna želja se ji je uresničila. Teržanova, za katero je bil dogodek presenečenje, saj ni vedela, da ji to srčno željo osebje v SeneCuri Mariboru pripravljajo, je ob tem ganjeno in s solzami sreče v očeh dejala: „Nisem pričakovala, da mi bo ta želja kdaj uresničena. Z letalom sem že letela v Grčijo, moja dolgoletna želja je bila, da bi se pred 90. rojstnim dnevom s helikopterjem povzpela na Triglav. Vesela in hvaležna sem, da se mi je srčna želja uresničila v spremstvu hčerke“.

Foto: SeneCura za Slovenijo

„V SeneCura domovih smo doslej uresničili že veliko drobnih srčnih želja, ki so ogrela srca
stanovalcem in vsem nam, ki smo z veseljem naredili vse potrebno, da so se želje uresničile. Vozili smo se z vlakcem Jurčkom po Mariboru, nekateri so se želeli peš napotiti na Pohorje, se vozili z motorjem, poleteli z balonom, pojedli dobre domače sladice, obiskali domačijo, obiskali Mariborski park s Tremi ribniki, šli na ribičijo, se razvajali z različnimi sprostitvenimi masažami, manikuro in pedikuro, obiski muzejev razstav.“ je pojasnila poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo Sanda M. Gavranovič in ob tem dodala, da v SeneCura domovih po Sloveniji želijo vsakemu stanovalcu izpolniti vsako leto vsaj enosrčno željo. Te izpolnjujejo znotraj programa in njihovega slogana oziroma vodila Blizu ljudem. Zato, da to lahko izpolnijo in organizirajo, morajo dobro poznati svoje stanovalce. Tako v program vključujejo vse zaposlene, saj je včasih srčna želja zelo skrita in zaupana samo
posameznikom.

Vir: SeneCura za Slovenijo