Po seji Sveta SMC je Zdravko Počivalšek povedal, da bo prenova stranke potekala skozi krepitev vseh 52 odborov, z nadaljevanjem razprave na kakšen način se bodo v stranki lotili realizacije programa SMC in z usmeritvami, kako bodo začeli uspešno nagovarjati svojo centralno liberalno volilno telo. S strani Počivalška je bilo poudarjeno, da so v stranki soglasno sprejeli dva sklepa, navedeno je danes potrdil tudi poslanec Branislav Rajić, kateri je zatrdil, da ima predsednik stranke enotno podporo poslancev, poroča Nova24TV.

Poslanec Branislav Rajić, Janja Sluga in Igor Zorčič naj bi se sicer pri sklepu, s katerim so Počivalška zadolžili za prenovo stranke, vzdržali. V minulem tednu so se namreč na seji Sveta SMC pogovarjali o nadaljnjih korakih stranke. Po četrtkovi seji je Počivalšek povedal: “Dogovor je demokracija, izvedba pa je malo trša stvar. Skratka, vsak je povedal svoje mnenje in tisti minimalni konsenz, ki ga imamo zato, da smo skupaj bomo negovali tudi naprej,” in dodal: “Naporno je biti liberalec, a zadovoljstvo je potem, ko na koncu lahko ugotovimo, da se v ključnih zadevah poenotimo.”

V četrtek je svet SMC po večurni razpravi sprejel dva sklepa, in sicer, da nadaljujejo konstruktivno delo v vladi s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo ter drugi sklep, s katerim so Zdravka Počivalška zadolžili za prenovo stranke, s katero se bodo podali na naslednje volitve.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV