“Meni, gospod Marko Koprivc, ne boste govorili, da kogarkoli preziram. To je laž. Vedno sem vodila dialog. Na sejo so bili predstavniki sindikatov povabljeni takoj, ko smo v sistem UDIS dobili vašo zahtevo za dodatne vabljene,” je predsednica Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide v Državnem zboru Eva Irgl poudarila potem, ko jo je poslanec iz vrst stranke SD Koprivc obtožil, da enostavno prezira socialni dialog in se dobesedno norčuje iz sindikatov. Potrebno je poudariti, da spotikanje dela opozicije precej upočasnjuje proces sprejemanja osmega protikoronskega paketa.

Predsednica odbora Eva Irgl je že v samem uvodu 48. nujne seje pojasnila, da so na sejo povabili vlado, Zakonodajno-pravno službo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Državni svet RS. Irglova je povedala, da os na zaprosilo poslanske skupine SD dodatno povabili tudi zainteresirano oziroma strokovno javnost, ki je poslala pripombe na PKP8. Naj povem, da smo predlog za dodatno vabljene v računalniškem sistemu videli šele danes zjutraj. Predlog je bil namreč vložen takrat, ko ni bilo več uradnih ur v petek. Danes so me obvestili, da je prišlo do te pobude, seveda potem smo  vabilo poslali vabljenim.”

Irglova je pojasnila, zakaj so bili sindikati povabljeni kasneje, vendar je Marko Koprivc želel postopkovno. Po njegovih navedbah so Socialni demokrati v petek takoj po sklicu seje zahtevali, da se seznam povabljenih razširi, ker na sejo niso bili vabljeni socialni partnerji oziroma konkretno sindikati.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Del opozicije počne vse, da osmi protikoronski paket ne bi bil sprejet in pomoč ne bi pravočasno prišla v prave roke!