Da, to je današnja Slovenija! Predsednik razpisne komisije ne zna pojasniti kaj je ključni namen razpisa, kljub vsemu se NVO-jem delijo zneski v več sto tisoč evrih.

Foto: Zajem zaslona X / Albin Vrabič

Kljub vztrajnemu ponavljanju ministrice Sanje Ajanović Hovnik ter branjenju njenega dela s strani Roberta Goloba, se z vsakim dnem bolj kaže, da je razpis na katerem je njeno ministrstvo podeljevalo sredstva, pod velikim vprašanjem konsistentnosti z zakonodajo. Ministrica je namreč želela svoje delo “oprati” z novinarsko konferenco, ki pa je pokazala še večjo anomalijo tega javnega razpisa. mediji so namreč nepripravljenega oziroma neseznanjenega s svojim delom ulovili predsednika razpisne komisije.

Predsednik razpisne komisije se je namreč znašel pred vprašanjem v čem je bil dejansko namen razpisa. Zavedati se je namreč potrebno, da je ministrstvo s tem razpisom med nevladnike razdelilo več milijonov evrov, od tega posameznikom več sto tisoč evrov. Kljub temu je predsednik razpisne komisije dejal, da je namen razpisa razviden iz razpisne dokumentacije, konkretnega odgovora pa ni znal podati. Temu odgovoru pa se je pridružila tudi sama ministrica Ajanović Hovnikova.

Novinar je v nadaljevanju predsednika razpisne komisije povprašal, kako ne pozna najbolj pomembnega podatka in to je namen razpisa. Na koncu pa je predsednik razpisne komisije postal skrajno aroganten do novinarja, ki je želel izveteti ta podatek. Hkrati pa je novinarju sam očital kulturo dialoga.

Vir: X