Damijan Terpin: “Naj vas bo sram! Kot predsednik DZ ste pokazali, da ste nevaren za demokracijo v Sloveniji, sedaj pa še, da ste nevarni za slovensko zunanjo politiko”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Davorin Kopše)

Evropa in svet že več kot 8 mesecev spremljajo vojno v Ukrajini. pri tem je še kako zanimivo, da nekateri kot glavnega krivca ne vidijo Rusije, ki je več kot očitno napadla suvereno državo Ukrajino. Žal med takšnimi posamezniki najdemo tudi slovenske politiki in to takšne, ki naj bi predstavljali slovenska stališča v Evropski uniji. Stališče slovenskih evro poslancev do Rusije se je pokazalo tudi z zadnjim glasovanjem v minulem tednu.

V sredo so namreč evropski poslanci odločali o resoluciji Evropske unije, ki Rusko federacijo uvršča med države, ki podpirajo terorizem. vse kaže, da nekateri poslanci iz Slovenije pri tem niso mogli preseči ideoloških stališč in se do takšne resolucije niso opredelili oziroma zbrali poguma, da bi jo podprli. Eden takšnih je tudi Milan Brglez, ki je do te teme ostal neopredeljen.

V izgovor svoje neodločenosti je podal pisno mnenje. “Naj Vas bo sram! Potem ko ste kot predsednik DZ s protiustavnim odvzemom mandata izvoljenemu poslancu dokazali, da ste nevaren za demokracijo v Sloveniji, ste sedaj dokazali, da ste tudi zelo nevaren EU poslanec za slovensko zunanjo politiko,” je takšno neodločenost evropskega poslanca ocenil Damijan Terpin.

Vir: Twitter