V Italiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na 135. Dva od bolnikov sta umrla: v petek zvečer v Padovi moški, v soboto zjutraj v Lombardiji ženska. Dva primera okužbe sta tudi v Milanu, prestolnici Lombardije. Zaradi koronavirusa so v italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini, ki meji na Slovenijo, popoldne razglasili izredne razmere. Dramatično dogajanje pri zahodnih sosedih tudi danes spremljamo IZ MINUTE V MINUTO, včerajšnje dogajanje si lahko preberete TUKAJ.

18.10 V Italiji potrjenih že 157 primerov okužb s koronavirusom. Italija tako postala tretja država na svetu po številu okužb (za Kitajsko in Južno Korejo).

17.45 Tretja žrtev koronavirusa v Italiji. V Lombardiji umrla ženska, ki je bila hospitalizirana.

17:40 Na območju mesta Lodi so oblasti pravkar vzpostavile tako imenovano rdečo cono. Od tega trenutka dalje so na nadzornih točkah okoli Lodija policisti, ki obveščajo voznike, da tisti, ki vstopijo v rdečo cono, jo ne bodo mogli več zapustiti. In tisti, ki zapustijo cono, ne morejo več nazaj, poroča portal 24ore.

Image

(Slika: 24ore)

17:31 V Italiji potrjen že 137. primer okužbe s koronavirusom.

17:20 Trgovine v Milanu (spodaj).

Rezultat iskanja slik za supermercati #Milano coronavuirus

(Slika: Zazoom)

17:15 Trenutne razmere v Italiji. Zabeleženo 135 primerov okužbe: Lombardija (90), Benečija (26), Emilija-Romanja (9), Piemont (6) in Rim (3).

16:56 Hrvaško ministrstvo za zdravje je preventivno objavilo zloženko o koronavirusu in kako se zaščititi.

16:50 Prvi primer okužbe s koronavirusom imajo tudi v Bergamu, mestu severovzhodno od Milana, poroča portal 24ore. Na območju Bergama so zdaj potrjeni štirje primeri okužbe.

16:41 Na 43 vstopnih točkah na enajstih izolkiranih območjih je 500 policistov, poroča Corierra della sera.

16:14 Švica in Avstrija sta zaradi koronavirusa v Italiji na mejah začeli s pripravami na izredne razmere.

16.06 Predsednik SDS Janez Janša je danes vlado v odstopu ponovno pozval k ukrepanju in sklicu seje Sveta za nacionalno varnost. Več TUKAJ.

Več lahko preberete tukaj.