Danes na zunanjem dvorišču grada Podsreda letni kino z dokumentarnim filmom vabi obiskovalce

Foto: Kozjanski park

V četrtek, 30. junija 2022 ob 21.30 uri, bodo v čudovitem ambientu zunanjega dvorišča gradu Podsreda izvedli drugo letošnjo projekcijo letnega kina pod grajskimi zvezdami.

Tokrat bodo obiskovalcem na ogled ponudili francoski dokumentarni film Snežni leopard (La panthère des neiges / The velvet queen) iz leta 2021, ki je prejel cezarja za najboljši dokumentarni film. 92 minut dolg film je nastal pod režijo Marie Amiguet in Vincenta Munier-ja.

Gre za vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk, ki je bil posnet v tibetanskem višavju.

Fotograf narave in divjih živali Vincent Munier ter pisatelj in popotnik Sylvain Tesson se podata na pot iskanja skrivnostnega snežnega leoparda. Na popotovanju skozi veličastno, prostrano pokrajino, ki jo naseljujejo nevidna bitja, dvojica razmišlja o človekovem mestu v naravi ter obuja čas, ko so »zveri, ljudje in bogovi še govorili isti jezik«.

Ogled filma vam je na voljo brezplačno, saj ga izvajajo pod okriljem projekta Life Naturaviva. V tem času bo Grajska kavarna bo poskrbela, da si boste večer pod zvezdami lahko popestrili s kakšno osvežilno pijačo, kokicami ali sladico.

Avtor: Kozjanski park