Danes “neodvisna” Ksenija Horvat lani od Ustavnega sodišča prejela lepo nakazilo

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Tudi po zaslugi Ustavnega sodišča in odločitve tamkajšnjih sodnikov, so danes nekateri zaposleni na RTV na izredno visokih položajih. Tako je po Golobovi osvoboditvi RTV Slovenija do direktorskega položaja prišla Ksenija Horvat, ki pa je kot poroča Spletni časopis, ravno od tega Ustavnega sodišča prejela dobro plačilo. Hkrati pa naj bi Ustavno sodišče nakazalo kot materialne stroške.

 

Kot poroča omenjeni časopis oziroma Peter Jančič naj bi Ustavno sodišče Horvatovi ta znesek nakazalo za vodenje okrogle mize ob 30 letnici sodišča. S tem je takrat še novinarka in urednica TVS od Ustavnega sodišča prejela 800 evrov nakazila. Pri tem pa Spletni časopis navaja še odgovor Ustavnega sodišča, glede nakazila danes direktorici televizije, kar ji je kot rečeno nenazadnje omogočilo ravno to sodišče.

Pri vsem tem pa omenjeni časopis še v članku navaja nekatere zneske najbolj plačanih ljudi na RTV Slovenija, ki pa so za povprečnega državljana skoraj nepredstavljive. Celoten članek si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Spletni časopis