Danes popoldne pričakujte dolgotrajnejše nalive, kaj pa nas čaka v naslednjih dneh?

Foto: pixabay.com

Na portalu Neurje.si navajajo, da nas danes čaka oblačen in deževen dan. »Največ padavin gre pričakovati v popoldanskem času, ko nas bo od zahoda dosegla vremenska fronta. Vmes bodo ponekod možni dolgotrajnejši nalivi. Ti bodo najbolj pogosti v zahodni in južni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo med 13 in 17, ob morju do 20 °C.«

Foto: twitter

»Jugozahodni tok vremena nad severni Jadran prinaša tudi nekaj zaloge potencialne konvektivne energije. Posledično bodo nad območjem severnega Jadrana nastajale tudi nevihte z nalivi. Največja verjetnost za nastanek neviht pri nas bo v zahodni, lahko pa tudi v južni Sloveniji. Čez dan, predvsem pa popoldan lahko zagrmi tudi kje v notranjosti Slovenije. Ob nevihtah bodo prisotni močnejši, lahko tudi dolgotrajnejši nalivi, zaradi katerih lahko lokalno narastejo hudourniški vodotoki,« so še napovedali na portalu Neurje.si.

Dež naj bi po napovedih ponehal v prvem delu noči. Jutri bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho vreme, drugod se bodo občasno še pojavljale krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu se lahko pojavi tudi kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 4 do 10 ˚C, ob morju okoli 13 ˚C, najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 ˚C, v Goriških dolinah okoli 7 ˚C za jutri napovedujejo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

V četrtek lahko pričakujemo več sončnega vremena, a kljub vsemu lahko nastane kakšna ploha. V petek bo v zahodnih krajih oblačno s padavino, na vzhodu pa delno sončno in suho.

M.I.