Danes se bolj splača biti predsednik sindikata kot predsednik vlade

Zadnji šef CK ZKS Milan Kučan in prvi sindikalist Branimir Štrukelj Foto: Demokracija

V Sloveniji se je že večkrat izkazalo, da so nekateri sindikati podaljšana roka leve politike, kar pa nenazadnje izkazujejo tudi dohodki njihovih vodij. Eden takšnih je nenazadnje tudi Branimir Štrukelj, ki se za pravice šolnikov najbolj zavzeto bori, ko je na oblasti desna vlada. Ko oblast revzame tranzicijska levica pa je tiho in v šolstvu se vse stvari na hitro uredijo!?

Kljub temu, da naj bi bili sindikati namenjeni boju za delavske pravice, dohodki nekaterih glavnih sindikalistov bolj kažejo, da so namenjeni prejemanju njihovih visokih dohodkov. Tako je zadnja Tarča razkrila, da Branimir Štrukelj na letni ravni zasluži več kot predsednik vlade. Kot je ob razkritih podatkih čez roko izračunal poslanec SDS Andrej Hoivik, tako Štrukelj na leto prejme 52 tisoč evrov, medtem, ko predsednik vlade 47 tisoč evrov.

Tako je poslanec SDS zapisal: Se splača biti vodja sindikata.” Kljub vsemu pa predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša ni ravno najbolj prepričan, da gre samo za sindikalista. Janša takšne dohodke razume drugače, saj po njegovem v času suverenih levih vlad Branimir Štrukelj več odloča, kot predsednik vlade. Morda se tudi zato z levimi vladami razmere v šolstvu uredijo?

Vir: X