Danes v Celju sprememba prometnega režima in zapora nekaterih cest

Foto: MOC

Danes bo kolesarje na Dirki po Sloveniji pot pripeljala tudi v knežje mesto, kjer bo tudi cilj 2. etape 27. izvedbe te prireditve. Štart 2. etape bo v Žalcu od koder po pot kolesarje vodila skozi Braslovče, Velenje, Šoštanj, Vransko, Šentjur in Štore.

V zadnjem delu etape tako kolesarje čaka vzpon čez Svetino do Celjske koče, od koder se bodo kolesarji spustili do Celja in po pričakovanjih etapo zaključili z bojem za zmago na vzponu proti Celjskemu gradu.

Bojan Šrot: »Veseli smo, da smo tudi letos gostitelji dirke Po Sloveniji, Mestna občina Celje je že osmič partner tega dogodka. To ni samo športni dogodek, ampak tudi odlična promocija za naše kraje. Letos smo še posebej veseli, ker bo dirka izjemno odmevna, prvič se bo zgodilo, da bo sodeloval zmagovalec Tour de France. Vse kolesarske navdušence prosimo, da v času dirke upoštevajo omejitve zaradi epidemije. Verjamemo, da bo na vsej trasi druge etape kljub temu zelo živahno.«

Spremenjen prometni režim

Zaradi prireditve bo tako danes v Celju spremenjen tudi prometni režim in sice: “Popolna zapora prometa bo na Partizanski in Ljubljanski cesti do Čopove in mestnega središča v Prešernovi, v Razlagovi in Pleteršnikovi, predvidoma med 13.30 in 15. uro oziroma do konca športnega dogodka. Za promet bo popolnoma zaprta Cesta na grad, predvidoma do 16. ure, saj bo na Starem gradu Celje cilj ter razglasitev zmagovalcev“, so v izjavi za javnost zapisali na Mestni občini Celje.

Na državni cesti Laško – Celje bo v času dirke postavljena tudi mobilna zapora, ki jo bodo upravljali policisti. Prav tako bosta danes zaprti parkirišči v Prešernovi in Razlagovi. Za parkiranje avtobusov kolesarskih moštev bo popolnoma zaprta cesta od Skalne kleti do Polulskega mosta.

Uredništvo