Danes v Celju testiranih okoli 940 zaposlenih v šolah in vrtcih – ravnatelji z organizacijo testiranja zadovoljni

Foto: pixabay

Celje, 25. januar 2021 – Danes v dvorani Golovec (hala A) poteka hitro testiranje za zaposlene v celjskih osnovnih šolah in vrtcih. Na Mestni občini Celje so povedali, da so ravnatelji z organizacijo testiranja zadovoljni. Zdravstveni dom Celje bo skupno opravil več kot 940 hitrih testov.

Jutri bi se po načrtu Vlade RS v osnovne šole na območju Mestne občine Celje jutri vrnilo 1.587 otrok, ki obiskujejo prve tri razrede. Šole bodo vzgojno-izobraževalni program izvajale prilagojeno trenutnim epidemiološkim razmeram in bo potekalo ob doslednem upoštevanju preventivnih ukrepov NIJZ (nošenje maske izven matičnega oddelka, upoštevanje varnostne razdalje, razkuževanje rok, zračenje prostorov).

Na območju MOC bi se jutri naj v tri javne vrtce vrnilo 956 otrok. Vrtci bodo zaradi zagotavljanja higienskih, prostorskih in kadrovskih pogojev odprti do 16. ure. V Vrtcu Tončke Čečeve pa bodo odprli tudi izmenični oddelek, ki bo posloval od 12.00 do 20.30.

Starši bodo lahko otroke v vrtec pripeljali v kolikor so le-ti zdravi in v zadnjih 48 urah niso bili v stiku z okuženo osebo.

M.I.