Premiera glasbeno plesne predstave z naslovom Zgodba o mali Dorimu bo začela niz prireditev, imenovanih Šentjursko poletje. Pri Zgodbi o mali Dorimu gre za pripoved o deklici, ki skupaj s sanjskimi vilini zbira sanje ljudi. Premiero si lahko ogledate danes v IKC Šentjur ob 18. uri.

Po poročanju spletnega portala Novi tednik Dorimu sestavlja sanjski svet – Mavrični gozd. Vzporeden je našemu svetu, le da je bolj veder, poln optimizma ter da se tam vsem manj mudi. Sanje pa so različnih barv ter vsaka barva odraža drugačno razpoloženje, vedenje in čutenje.

V obliki slikanice je zgodbo napisala Živa Voga. Tina Pečar, profesorica na Glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev Šentjur Tina Pečar je pripoved nadgradila po svoje in ob tem povedala, da gre za glasbeno plesno posodobitev slikanice ter da glasbo prevzemajo komorna skupina ter pevski zbor. Zaupala je še, da zgodbo podprejo plesalke in pripovedovalka.

Na podlagi zgodbe je Tina Pečar napisala pesmi, ki jih je uglasbil mlad skladatelj Matic Romih. Tanja Verglez iz Društva za umetnost plesa Harlekin je poskrbela za koreografije plesnih točk. Meta Wraber je poskrbela za ilustracije, poroča Novi tednik.

Vir: nt-rc.si