Danes zjutraj na avtocesti med Dramljami in Vranskim, kar štiri prometne nesreče

Foto: pixabay.com

S Policijske uprave Celje poročajo, da je za njimi zelo delovno jutro. Že nekaj čez četrto uro zjutraj je na avtocesti med Arjo vasjo in Šempetrom v smeri proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Po do sedaj zbranih informacijah je voznik osebnega vozila na desnem prometnem pasu trčil v osebno vozilo z lahkim priklopnikom, ki je vozil pred njim. Vozilo povzročitelja je po trčenju ostalo na prehitevalnem pasu in tam je vanj trčil še voznik tretjega udeleženega vozila. V trčenju sta se dve osebi lažje poškodovali, ki so ju z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Ob trčenju je iz lahkega priklopnika padlo več vreč naribanih jabolk, kar je upočasnilo promet na avtocesti.

Ob sedmih zjutraj so policisti med izvozoma Celje Center in Lopata obravnavali drugo prometno nesrečo, ko je voznik tovornega vozila trčil v tovorno vozilo, ki je zaradi prejšnje nesreče stalo v koloni. Eden od voznikov se je pri tem lažje telesno poškodoval. Okoli osme ure pa so na avtocesti, v bližini izvoza Celje vzhod obravnavali še tretjo prometno nesrečo. V tej sta trčila avtobus in kombinirano vozilo. Voznik avtobusa je vozil po odstavnem pasu, ker je nameraval zapustiti avtocesto na izvozu Celje vzhod, v tistem trenutku je z voznega pasu med dvema ustavljenima tovornima voziloma na odstavni pas zapeljal voznik kombiniranega vozila. Tudi ta je hotel avtocesto zapustiti na izvozu Celje vzhod. Pri tem je zaprl pot avtobusu. V trčenju se je poškodovala ena potnica.

Ob 9.20 uri so policisti obravnavali še današnjo četrto prometno nesrečo na avtocesti. Ta se je zgodila med Šentrupertom in Vranskim. Do naletnega trčenja treh vozil je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. V nesreči se nihče od udeleženih ni poškodoval. Vozila so po trčenju odmaknili na odstavni pas tako, da je promet lahko potekal po voznem in prehitevalnem pasu.

Včeraj so policisti obravnavali tudi vlom v gostinski lokal v Slovenj Gradcu, na Podgorski cesti. Neznani storilec je v lokal vlomil skozi stranska vrata. Iz objekta je odnesel kuverti z dnevnim izkupičkom, menjalni denar in več cigaret. Iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Čopovi ulici v Celju je včeraj neznani storilec ukradel moško modro-srebrno kolo znamke FELT.

 

M.I.