Danijel Krivec sporočil levi politični opciji: “Koalicija ima potrebnih 46 glasov za razrešitev Igorja Zorčiča in to brez poslancev manjšin!”

Foto: DZ RS

Ljubljana, 30 marec 2021 – Na različne špekulacije glede števila glasov za razrešitev predsednika Državnega zbora in imenovanje novega se je odzval vodja poslanke skupine SDS Danijel Krivec, ki je za Nova24TV povedal: “Imamo 46 glasov za razrešitev Igorja Zorčiča, brez manjšinskih poslancev”. S to izjavo je želel sporočiti levi politični opciji, da je zmotno njihovo prepričanje, da bodo to storili s pomočjo predstavnikov italijanske in madžarske manjšine.

Koalicijske partnerice so namreč v proceduro z 38 podpisi vložile zahtevo za razrešitev Igorja Zorčiča z mesta predsednika Državnega zbora. Poslanci bi naj o tem glasovali danes na tajnem glasovanju, kar pa sedaj zelo moti levi politični blok, saj si močno prizadeva, da bi se glasovanje prestavilo. Jernej Pikalo je ob tem manjšinskima poslancema zažugal, lahko ima njuna odločitev “težke posledice za slovenske interese posebej na lendavskem koncu”.

Na mesto predsednika Državnega zbora želijo stranke SDS, NSi in SMC po novi delitvi števila poslancev imenovati Jožefa Horvata iz NSi.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo