DARS je objavil, da se pričakuje povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na cestah od Avstrije proti Hrvaški in iz večjih slovenskih mest proti turističnim krajem ter v obratni smeri.

Ta konec tedna se pričenja začetek obnove in varnostne nadgradnje vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku je tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem.

Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov.

 

Gorenjska avtocesta

Do petka, 24. julija 2020, bo zaprt priključek Lesce zaradi obnove voziščne konstrukcije na priključku. Obvoz je mogoč preko priključkov Radovljica in Lipce.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Ljubljana in okolica

Do predvidoma 16. avgusta 2020 bo potekala celostna prenova zahodne cevi predora Golovec, zaradi česar je promet preusmerjen skozi vzhodno cev, kjer poteka dvosmerno. V tem obdobju lahko predor uporabljajo le vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone (tako imenovana vinjetna vozila). V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem – Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Štajerska avtocesta

Od sobote, 25. julija 2020, od 18. ure do nedelje, 26. julija 2020, do 17. ure bo na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru zaprt vozni pas.

Do konca meseca julija bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani potekal po dveh začasnih pasovih zaradi sanacije plazu.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do konca meseca avgusta bo promet na odseku avtoceste A2 med Drnovim in Čatežem potekal po eni od polovic avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje, zaradi preplastitve cestišča na drugi polovici avtoceste.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 30. oktobra bo potekala obnovo 11,2 km smernih vozišč pomurske avtoceste na odsekih med Mursko Soboto in Turniščem. Poleg avtoceste bodo obnovljeni tudi objekti na njej ter priključka Murska Sobota in Lipovci (več informacij). Trenutno sta v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova, priključek Lipovci pa je v celoti zaprt za promet. V območju zapore velja omejitev hitrosti 60 km/h.

Vipavska hitra cesta

Začenja se obsežnejša obnova vozišča na delu odseka vipavske hitre ceste H4 med Selom in Vogrskim, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos (več informacij). Od petka, 24. julija 2020, od 17. ure do nedelje, 26. julija 2020, predvidoma do 22. ure bo odsek hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Selom proti Ajdovščini (Ljubljani) zaprt zaradi ureditve začasne prometne ureditve. V smeri proti Vrtojbi (Italiji) bo promet v tem času med Selom in Vogrskim še vedno potekal po hitri cesti, vendar bo urejen samo po voznem pasu. Od nedelje zvečer bo promet predvidoma deset dni še vedno potekal po obeh polovicah hitre ceste, vendar le po voznih pasovih.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2020 bo na hitri cesti H6 zaprt uvozni krak priključka Slavček v smeri proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanja pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

Vir: DARS