Davčni strokovnjak Ivan Simič prepričan, da na področju davčne reforme nismo dobili še nič konkretnega in vlada ne ve kakšno je stanje danes

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Miloš Čirić)

Davčni strokovnjak in nekdanji prvi mož Finančne uprave Republike Slovenije mag. Ivan Simič je že večkrat predstavil svoj pogled na davčno politiko v Sloveniji. Ker smo v zadnjem obdobju priča “obljubam” vlade Roberta Goloba o novi davčni reformi, se tudi mag. Simič sooča z vprašanji kaj meni o napovedanih spremembah.

V svojem odzivu na takšna vprašanja mag. Ivan Simič pojasnjuje, da težko poda mnenje dokler ne bodo znane podrobnosti nove davčne reforme. V isti sapi dodaja, da doslej s strani Golobove vlade na to temo še nismo dobili nič konkretnih podatkov in da ima občutek, da trenutna vlada ne ve kakšno stanje imamo na tem področju danes.

“Nekoliko so me presenetile izjave ministra za finance, ki je v eni od televizijskih oddaj povedal, da je sedanji sistem dohodnine izrazito nepregleden, da je zakon o dohodnini v zadnjih 20 letih doživel blizu 30 popravkov, ki so tako zapletli sistem, da ga skoraj nihče več ne razume. Zaradi tega naj bi bila želja sedanje vlade, da obstoječi sistem izrazito poenostavi in preide na sistem obdavčitve neto dohodkov,” razmišlja mag. Ivan Simič. Davčni strokovnjak še dodaja, da je takšno stališče ministra razumljivo, saj ni davčni strokovnjak in ne razume najbolje tega področja.

Celotno razmišljanje mag. Ivana Simiča, si lahko preberete na tej povezavi.

Avtor: mag. Ivan Simič

Vir: Ivan Simič blog