Državljani so vse bolj zaskrbljeni zaradi proračunske luknje in zaradi ohlajanja gospodarske rasti, vlada pa ob tem ne preneha z razmetavanjem trdo prigaranega davkoplačevalskega denarja. Ministrica za pravosodje tako sodiščem deli kar prestižne BMW-je, prav tako pa gospodarski oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča namerava najeti nove prostore. Odslej bodo, kot kaže, delali nikjer drugje kot pri Mateju Rigelniku, sinu “partijskega zlatega dečka” Hermana Rigelnika!

Državljani se sprašujejo, od kje ob razmeroma visoki gospodarski rasti več desetmilijonska proračunska luknja, ki ob ohlajanju rasti postaja vse bolj zaskrbljujoča. A vlada se kljub napovedi ministra za finance Andreja Bertonclja, da bo treba po ministrstvih oklestiti porabo, ne zadržuje pri razmetavanju z denarjem. Po 1,5-milijonskem razpisu ministrstva za zunanje zadeve, namenjenemu nevladnim organizacijam, je za nemalo zgražanja poskrbela ministrica za pravosodje Andreja Katič, ki sodiščem v teh dneh deli prestižna vozila znamke BMW, ki jih ministrstvo za pravosodje opisuje kar kot “zelena”.

 

Prestižna BMW-ja prejeli na vrhovnem sodišču in v Krškem
Kot navaja Slovenska tiskovna agencija, se vsako leto posebej, ob upoštevanju prejetih podatkov glede obstoječega voznega parka pravosodnih organov, njihovih potreb po vozilih ter na podlagi višine razpoložljivih finančnih sredstev za tekoče leto, določi vozila za posamezno sodišče. V zadnjih dneh so sodiščem predali dva avtomobila, danes ministrica enega vrhovnemu sodišču, v petek pa je državni sekretar ministrstva za pravosodje Gregor Strojin prav tako novo “zeleno” vozilo predal predsedniku Okrožnega sodišča v Krškem Gojmirju Pešcu, so navedli na ministrstvu. Ob tem so zagotovili, da se trudijo poleg ustreznih materialnih pogojev za delo zagotoviti tudi ustrezno zakonodajo.

Foto: Facebook

“Zelenost” financirajo z denarjem davkoplačevalcev in si tako izboljšujejo javno podobo

Kot kaže, je urejanje ustrezne zakonodaje zapostavljeno, kar ni presenetljivo, glede na to, da ta očitno omogoča odpise dolgov prijateljem režima, kot smo nedavno lahko videli v primeru Damijana Jankovića, ki so mu odpisali kar 29 milijona evrov dolga. So pa bolj skrbni pri materialnih pogojih, pri tem očitno ni pomembno le to, da jim je omogočeno nemoteno delo, pač pa so si zaželeli na delovnem mestu vse možno udobje, ki ga omogočajo prestižna vozila BMW, z “zelenostjo” pa si na stroške davkoplačevalcev izboljšujejo javno podobo.

Foto: Twitter

Katičeva bo nove poslovne prostore najela kar pri mlajšem Rigelniku!
Tu pa še ni konec nenavadnega dogajanja v zvezi z ministrstvom; kot so še sporočili, je julija letos najemodajalec odpovedal najemno pogodbo za prostor, kjer deluje oddelek za gospodarsko sodstvo Okrožnega sodišča v Ljubljani. Nadomestne prostore bodo, kot kaže, najeli kar pri družbi Union hoteli d. d. v neposredni bližini osrednje sodne stavbe. Družbo kot izvršni direktor vodi Matej Rigelnik, sin “partijskega zlatega dečka” iz vrst Foruma 21 Hermana Rigelnika.

Union hoteli (Vir: Google Streetview)

Ta poleg poslovnih prostorov v okviru družbe Union hoteli zasebno oddaja tudi več stanovanj v prestižni ljubljanski stavbi Situla. Pred posli s stanovanji in vodenjem Union hotelov je mlajši Rigelnik sicer zasedal funkcije v državni Novi Ljubljanski banki ter pri posredno državnih Triglav skladih, ki so del skupine Triglav.

V zvezi z dogajanjem smo na ministrstvo naslovili naslednja novinarska vprašanja:– Je bil za najem poslovnih prostorov ljubljanskega okrožnega sodišča objavljen javni razpis in koliko je prispelo ponudb?
– Kakšno najemnino bo sodišče plačevalo družbi Union hoteli in koliko je najemnina znašala v dozdajšnjih prostorih?
– Kako so bila izbrana vozila omenjenih sodišč in kakšne so bile zahtevane specifikacije? Kakšen je strošek nakupa oz. najema omenjenih vozil?Članek bomo posodobili z odgovori takoj, ko jih prejmemo!

Prvotno objavljeno na nova24tv.si .