Ddr. Klemen Jaklič opozoril na neprimernost dr. Mateja Accetta za novega predsednika Ustavnega sodišča in napovedal obstrukcijo glasovanja

Foto: Ustavno sodišče

Bojan Požar je na svojem Twitter profilu objavil pismo ddr. Klemena Jakliča vezanega na glasovanje o novem predsedniku Ustavnega sodišča.

V pismu je ddr. Jaklič zapisal, da ima Ustavno sodišče najnižji ugled tako v laični kot strokovni javnosti od svoje ustanovitve. Po mnenju ddr. Jakliča je to posledica, da večina ustavnih sodnikov sodi “politično rezultatsko”, na podlagi “argumentativno  praznega nizanja paragrafov”, “žaljivo za zdrav razum” oz. neskladno z argumentirano logiko in še nekaj zadev je naštel ddr. Jaklič.

Najbolj pa v pismu “bode v oči” dejstvo, da je ddr. Klemen Jaklič napovedal obstrukcijo glasovanja o novem predsedniku Ustavnega sodišča. Kot utemeljitev je povedal, da je izglasovanje dr. Accetta za novega predsednika Ustavnega sodišča že vnaprej dogovorjeno, predvsem pa gre za sodnika, ki ravno potiska delovanje sodišča v smeri, na katero je v začetku opozoril ddr. Jaklič.

Celotno pismo si lahko preberete v nadaljevanju.

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Vir: Twitter