Dejan Kaloh: “Gospa ministrica Tatjana Bobnar, zakaj ste umaknili izterjavo stroškov neprijavljenih shodov? S tem dokazujete, da pred zakonom nismo vsi enaki.”

Foto: SDS

Poslanec Poslanske skupine SDS mag. Dejan Kaloh se je zaradi umika izterjave stroškov policije, zaradi neprijavljenih shodov za pojasnila s poslanskim vprašanjem obrnil na ministrico Tatjano Bobnar. Zaradi te odločitve je Kaloh tudi mnenja, da ministrica s tem daje signal, da pred zakonom nismo vsi enaki.

V nadaljevanju poslansko vprašanje mag. Dejana Kaloha objavljamo v celoti.

Spoštovana!

V medijih sem zasledil podatek, da je policija za leto 2020 za varovanje 407 neprijavljenih shodov organizatorjem zaračunala 539.966,90 evrov, za leto 2021 pa je policija za varovanje 426 neprijavljenih shodov organizatorjem zaračunala 1.163.819,00 evrov, za leto 2022 pa je za varovanje 54 neprijavljenih shodov organizatorjem zaračunala 141.539,39 evrov. Skupaj torej 1. 845.325,29 evrov. Preko državnega odvetništva so tekli vsi postopki za izterjavo teh stroškov policije.

Presenetil pa me je podatek, da ste izterjavo omenjenih stroškov prekinili, tako, da ste umaknili soglasje za izterjavo. S tem sporočate protestnikom in organizatorjem shodov, ki le teh niso prijavili, da lahko imajo neprijavljene shode, da lahko kršijo zakon, saj jih boste oprostili, ko boste na oblasti. Ocenjujem, da je to nedopustno sporočilo, ki je v popolnem nasprotju z načeli pravne države, ki jo tako opevate. Pravna država namreč pomeni to, da smo pred zakonom vsi enaki in za nezakonita dejanja tudi odgovarjamo.

V zvezi s tem vas sprašujem naslednje:

1. Ali drži podatek, da ste umaknili soglasje za izterjavo omenjenih stroškov, posledica česar je seveda ustavitev postopkov s strani Državnega odvetništva?

2. Prosim navedite razloge, zakaj ste to storili? 

Vir: SDS