Dejan Steinbuch: “Tanja Fajon, hvalevredna skrb za vodo na mednarodni ravni, vendar zakaj ta skrb za vodo ne velja doma?”

Tanja Fajon in stranka SD. (Foto. Zajem zaslona Twitter/SD)

Slovenska leva politika in njeni podporniki, kot se vse bolj kaže razpolagajo z znanjem o vodah vse dotlej, ko se to področje dotakne njihovih meja. Tako denimo Inštitut 8. marec ne protestira proti gradnji kanalizacije v Ljubljani, ker niso strokovnjaki za to področje, tako tudi zunanja ministrica Tanja Fajon skrbi za vodo vse dotlej, ko se to dotakne mesta Ljubljane in župana Jankovića.

Sama vlada in zunanja ministrica se hvalijo kako so oni sodelovali na Konferenci OZN o vodi. Ob tem pa pozabljajo, da modro molčijo, ko gre za gradnjo kanalizacije ljubljanskega župana skozi vodovarstveno območje. Vse kaže, da je zunanji ministrici pomembno, da sodeluje na drugi konferenci v zgodovini na temo vode v OZN ter celo predlagajo odposlanca za to področje.

Zunanja ministrica Fajonova in vlada pa v istem trenutku pozabljajo na domači prag, kjer dejansko gradbeni projekti lahko ogrozijo pitno vodo.  Na takšna dvojna merila je ministrico opomnil tudi nekdanji premier Janez Janša, ki Fajonovo opominja, da se doma gradi kanalizacija odpadnih vod na vodovarstvenem območju.

Do takšnih dvojnih meril je kritičen tudi Dejan Steinbuch in ministrico sprašuje, če doma ni pomembna skrb za vodo. “Hvalevredna skrb za vodo na mednarodni ravni, gospa podpredsednica @vladaRS @tfajon Kakšno mesto ima v tej plemeniti agenci t.i. Kanal C0? Skrb za vodo doma ne velja?”, vlado in ministrico opominja Dejan Steinbuch.

Vir: Twitter