Delna sprostitev športnih aktivnosti

Foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Ljubljana, 16. febraur 2021 – Po besedah državnega sekretarja Marjana Dolinška je vlada 11. februarja, izdala nov odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Odlok je začel veljati s 15. februarjem in velja do 19. februarja.

Vlada je s tem delno sprostila veljavne ukrepe tudi na področju športa oziroma pri izvajanju športnih programov, tako za športnike kot tudi za rekreativce. S ponedeljkom so se tako v proces vadbe vsi registrirani športniki, v skupinah lahko vadijo vsi rekreativci, tako na zunanjih površinah kot v zaprtih športnih objektih. Na področju izvajanja športne vadbe športnikov oziroma treningov se dodatno sprošča izvajanje treningov za vse mlajše selekcije športnikov na nadzorovan in varen način.

Mlajši športniki lahko vadbo izvajajo v skupinah do največ 10 oseb med katerimi mora biti zagotovljena razdalja vsaj 2 metra, pri tem se v število športnikov ne štejejo trenerji.

Od ponedeljka je v zaprtih prostorih med drugim dovoljeno igranje tenisa, badmintona, vadba na fitnes napravah, plavanje, plezanje, drsanje in skupinske vadbe. na prostem se znova lahko izvajajo tečaji smučanja do 10 oseb. Navkljub temu, da odlok ne predpisuje minimalne površine na posameznega obiskovalca v zaprtih športnih objektih, priporočamo, da se za uporabo vadbenih površin tudi v primeru individualne vadbe upošteva omejitev 1 vadečega na 20 kvadratnih metrov vadbene površine.

M.I.