Delovanje Zdravstvenega doma Šentjur v času epidemije

Foto: zd-sentjur.si

Radio Štajerski val je poročal, da imajo doslej v občini Šentjur 4 potrjene okužbe s COVID-19. Poročali so še, da so v ZD Šentjur od 17. marca do včeraj preko telefonskega stika 275 osebam zaradi sume na okužbo s COVID-19 odredili samoosamitev, 18 oseb pa so napotili na pregled v SB Celje.

Za Štajerski val so iz ZD Šentjur sporočili, da izvajajo trenutno vse ukrepe ter priporočila, da zaščitijo paciente, osebje zdravstvenega doma ter hkrati skrbijo za čim bolj učinkovito izvajanje njihovih storitev. Že od 11. marca imajo pred vstopom v zdravstveni dom vzpostavljeno triažo, kjer obiskovalce zdravstvenega doma povprašajo po zdravstvenem stanju in jim zmerijo tudi telesno temperaturo.

Testiranih je bilo tudi 7 zaposlenih v Zdravstvenem domu Šentjur, ker so imeli prehladne simptome, vendar so bili doslej vsi testi negativni.

V ZD Šentjur je bilo med 17. in 25. marcem izvedenih 106 pregledov v okviru nujne medicinske pomoči. Trenutno ambulanta za tromboteste deluje v šotoru civilne zaščite, ki je postavljen pred zdravstvenim domom. Osebni zdravniki v teh dneh opravljajo tudi preglede, obiske na domu in dežursta. V Domu starejših v Šentjurju preglede izvajata samo en zdravnik in ena medicinska sestra, ki opravljata samo to nalogo.

Vir: Štajerski val