Denarno nadomestilo za brezposelnost do “zadnjega centa” izkoristili naslednji nekdanji poslanci!?

Nekdanja poslanka Violeta Tomič. (Foto: Printscreen)

Kot poroča portal e-maribor, naj bi za mesec december trije nekdanji poslanci še vedno prejeli lepo vsoto denarja iz naslova nadomestila za brezposelnost, ki jim pripada kot nekdanjim poslancem. Tako naj bi med temi našli Janija Moderndorferja, Violeto Tomič in celo nekdanjega predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča.

Kljub temu, da gre za poslance, ki naj bi ves čas oziroma v času svojih mandatov zagovarjali socialno pravičnost, danes več kot pol leta živijo “na račun” svoje brezposelnosti. Pri tem je potrebno vedeti, da ne gre za višino nadomestil do katerih bi bili upravičeni navadni državljani.

Kot nekdanji poslanci namreč prejemajo nadomestila, ki bistveno presegajo celo vrednosti mnogih zaposlenih, ki dnevno trdo delajo. Po podatkih e-maribora naj bi tako denimo Jani Moderndorfer prejel v januarju 3.387,93 evrov, Violeta Tomič 3.939,59 evrov in Igor Zorčič 4.578,68 evrov. Ob tem se je potrebno še zavedati kako je denimo Violeta Tomič pred nastopom prvega mandata zagovarjala teorijo poslancev na minimalnih plačah. In kje so danes te njene zahteve?

Vir: e-maribor