Depolitizacija RTV Slovenija po Golobovo – člana ZKS in SD dr. Cirila Ribičiča predstavljajo kot neodvisnega pravnika

Dr. Ciril Ribičič. (Foto: Zajem zaslona Facebook)

V katero smer pelje predlog novele zakona o RTV Slovenija, katerega izvajanje je začasno zadržalo Ustavno sodišče je dan danes mnogim že več kot jasno. Kljub temu, da Golobova vlada ves čas priprave in poskusa uveljavitve zakona, ljudi prepričuje o potrebi depolitizacije RTV Slovenija, so mnogi mnenja, da gre ta zakon ravno v nasprotni smeri.

Kako si nekateri želijo prevzema nadzora nad RTV Slovenija, kažejo tudi burni odzivi ob zadržanju izvajanja novele omenjenega zakona. Kakšno depolitizacijo imajo v mislih s predlaganimi spremembami nenazadnje kaže tudi, da za mnenja in razlago stališča izberejo dr. Cirila Ribičiča, ki je denimo nasprotoval slovenski osamosvojitvi in bil nenazadnje član stranke SD ter ZKS.

“Ciril Ribičič, nekdanji predsednik totalitarne ZKS in kasneje stranke SD, na RTV Slovenija predstavljen kot neodvisen ustavni pravnik. Toliko o depolitizaciji,” ravnanje RTV Slovenija ocenjuje Janez Janša.

Ob takšnem ravnanju RTV Slovenija so se pričela pojavljati tudi opozorila, da je bil dr. Ciril Ribičič eden glavnih nasprotnikov slovenske osamosvojitve.

Vir: Twitter