Depolitizacija zdravstva pod vlado Roberta Goloba – minister Danijel Bešič Loredan želi izsiliti odstop dr. Milana Kreka

Milan Krek (Foto: Twitter)

Po besedah direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka, bi mu naj v zadnjih dneh novi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan zagotavlja, da je cilj ministrstva depolitizacija zdravstva. In kako si po besedah Robert Golob in minister Bešič Loredan predstavljata depolitizacijo zdravstva: “Danijel Bešič Loredan že tri dni pritiska name, ki sem dokazano nepolitični kader in ki sem bil na položaj direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje postavljen preko javnega razpisa, da odstopim kot direktor.”

Milan Krek je temu priča kljub temu, da mu minister ne zna pojasniti razloga za takšne zahteve, vidi jo samo v tem, da naj ne bi mogla skupaj delovati.  “V enem od telefonskih pogovorov mi je povedal, da to od njega zahteva predsednik vlade. Torej tisti premier, ki bo vse depolitiziral. Minister mi pripoveduje, da predsednik vlade zahteva mojo zamenjavo, on pa je samo eksekutor – in to oster eksekutor, če se ne bom umaknil,” je še dejal Milan Krek.

Robert Golob je že ob sestavi državnega zbora in ministrske ekipe vseskozi govoril o depolitizaciji v Sloveniji. Ko vse kaže si sedaj vladajoča ekipa depolitizacijo predstavlja na čisto samosvoj način, To kaže tudi komunikacija ministra za zdravje z direktorjem NIJZ Milanom Krekom.

Celoten članek je dostopen tukaj.

Vir: Portal Plus