Dijaki Gimnazije Celje – Center zbrali 5.000 evrov za pomoč mali Lani

Foto: Jakob Pirš

Z Gimnazije Celje – Center so sporočili, da so zelo zadovoljni z izvedbo 11. jesenskega dobrodelnega koncerta s katerim so ponovno dokazali, kako pomembno je, da smo sonce tudi ljudje, ki s svojimi dejanji preganjamo temo s spregledanih kotičkov našega sveta.

Kot smo že poročali so v četrtek, 25. novembra 2018 dijaki omenjene gimnazije na njihovi šoli pripravili že tradicionalni 11. jesenski dobrodelni koncert, ki so ga letos organizirali dijaki 4. c razreda. Pri tem so jim pomagali sošolci, učitelji, gostje in podporniki, ki so s svojim delom in prispevki zbrali 5.000 evrov, ki jih bodo z veseljem predali 8-letni Lani, ki se bori s hudo obliko cerebralne paralize. S tem so na gimnaziji končali mesec solidarnosti.

Vabilu na koncert so se prijazno odzvale skupine Nude, The lagers, Power Kickz in Tooth ter the Sky s pevcem skupine Mi2 Tonetom Kregarjem. Za presenečenje na koncertu je poskrbela profesorska zasedba Babeless s solistom prof. Miho Gartnerjem, ki je tudi razrednik 4. c in je bil tudi razrednik prvi generaciji dijakov, ki so pričeli s tovrstnimi dobrodelnimi koncerti. Na koncertu se je zbralo okoli 1200 obiskovalcev, ki so se pridružili dijakom in učiteljem gimnazije ter učencem in dijakom iz več celjskih osnovnih in srednjih šol.

Foto: Jakob Pirš

Ob koncu koncerta je vsem nekaj prijaznih besed namenil tudi ravnatelj gimnazije Gregor Deleja: »Ne vem, če se današnji svet zaveda, da junaštva niso le medijsko odmevne zgodbe in obrazi, ampak tudi majhni koraki, ki stopajo skupaj in združeni donijo glasneje in bolj učinkovito od stopinj, ki hodijo le po soju žarometov. Naši mladi so z zgodbami kot je GCCjevska jesensko-koncertna glasen opomnik vsem, ki menijo, da solidarnost in skrb za sočloveka nimata mesta v sodobni realnosti. Na GCC smo ponosni nanje in se bomo še naprej trudili, da jim tlakujemo široke poti znanja in vrednot, da bodo lahko tudi kasneje k hoji v svetlo prihodnost privabili mnoge, ki jim je mar.«

Na Gimnaziji Celje – Center se lahko pohvalijo tudi s tem, da bodo v mesecu novembru pričeli z novo veliko humanitarno akcijo, ki bo namenjena zbiranju potrebščin za Malo hišo na Pilštanju, v kateri najdejo zavetje  številni otroci in mladostniki v različnih stiskah. V mesecu decembru pa bodo pripravili tradicionalno dobrodelno božično večerjo mladih podjetnikov z GCC, članov GCC Start Up in članov Interact kluba Celje. V mesecu decembru bodo sodelovali tudi z Anino zvezdico.

M.I.