Z novim tednom so pričeli veljati strožji ukrepi pri uporabi mask med šolskim poukom. Nekateri ravnatelji so, na čelu s stranko SD, podprli poziv vladi za šolo brez mask. Epidemiologi so si enotni, da bi morale stranke v tem trenutku opustiti epidemijo in direktive stroke za politično propagando. Otroci so prenašalci virusa, ki lahko s prenosom smrtno ogrozijo svoje starše ali stare starše.

Stranka SD je tokrat za svojo politično propagando izkoristila otroke, saj se je odločila podpreti določene ravnatelje pri zavzemanju za šolo brez mask, čeprav stroka svetuje nasprotno. “Podpiramo poziv ravnateljev za šole brez mask. Pozivamo, da ukrepe za vrtce in šole oblikuje stroka. Ob epidemiologih tudi pedagogi, socialni delavci, psihologi, praktiki. Zahtevamo jasen in predvidljiv načrt z vključevanjem vseh, ne dekrete iz danes na jutri. Za šolo brez mask,” so zapisali Socialni demokrati na svojem Twitter profilu.

Stroka je mnenja, da stranka Socialnih demokratov, epidemijo in usmeritve stroke uporablja za politične namene. “Katerakoli stranka ne bi smela trenutne situacije s smrtonosnim virusom uporabljati za politične igrice,” je za Nova24TV povedal direktor NIJZ Milan Krek. Krek je še poudaril, da nikakor ne bi smeli, za svoj politični interes delati proti in v škodo ljudstva.

Avtorica Sara Kovač, več lahko preberete tukaj.