Politične počitnice so čas kislih kumaric. Ko so po sestanku izvršnega sveta Desus, ko je Aleksandra Pivec utrdila svojo oblast v stranki, propadli zadnji načrti rušenja vlade, so se zdaj nekateri lotili kar njenega dvodnevnega počitnikovanja na Krasu, iz katerega želijo narediti novo megakorupcijsko afero, za kar so že rekrutirali Draga Kosa, ki je pomagal ustvariti tudi “afero” z zaščitno opremo. Začelo se je sicer z objavo v časopisu Dnevnik, kjer so se obsežno razpisali o povabilu direktorja Marjana Colje.

 

“Na povabilo direktorja g. Marjana Colje, je največjega svetovnega pridelovalca Terana obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ga. Aleksandra Pivec. Kje vse smo se potepali v naši prelepi deželi Terana in pršuta? Katere kotičke Krasa raziskali? … in seveda kako dvodnevni obisk naše ministrice zaključili?” so se spraševali v že omenjenem levičarskem tisku. Med svojim poizvedovanjem so spoznali, da je morala ministrica tudi kaj pojesti in popiti ter nekje prespati, ob čemer so si na vse kriplje prizadevali, da bi ugotovili, kdo vse je to plačal oziroma častil.

Med drugim so glede tega poizvedovali pri direktorju Vinakras Colji, ki je na vprašanje ali so pri podjetju družini ministrice tudi krili stroške, odvrnil: “To je naš problem. Smo zasebno podjetje in nismo dolžni nikomur dajati informacij, ki so poslovne narave, razen svojim nadzornikom in upraviteljem. Takšnih informacij od mene ne boste nikoli izvedeli. Ministrica mora sama povedati, kar misli, da je prav, da pove. Jaz se v to ne bom vmešaval,” je bil jasen direktor že omenjenega podjetja. Obenem je še pristavil: “Da smo si na jasnem: ministrica Pivec ni prva, ki smo jo gostili. Gostili smo jih že več, pa teh problemov ni bilo. Saj vemo, za kaj gre!”

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj.