Dnevnikov novinar Darijan Košir brez ovinkarjenja povedal kako bi morala po mnenju levice izgledati cenzura na RTV Slovenija

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija je objavil, da novinar Luka Svetina pripravlja prispevek o tem, kako nekdanja poslanka SMC Jasna Murgel želi postati predsednica sodišča v Mariboru. Hkrati je Urbanija napovedal, da si bodo lahko gledalci prispevek ogledali v oddaji Dnevnik.

Ob tej novici novinar Dnevnika Darijan Košir ni “hranil besed” s katerimi bi ponazoril, kako bi morala po mnenju slovenske levice izgledati cenzura na RTV Slovenija in kakšni prispevki so po njihovo dovoljeni. “Kako si ti uničil informativni program javne televizije, to je neverjetno. Zaradi strmega padanja gledanosti bi te vsak normalen lastnik nemudoma krivdno razrešil,” je zapisal Košir.

Na Koširjeve besede se je odzval nekdanji predstavnik za stike z javnostmi na ministrstvu za kulturo Mitja Iršič. “Če bi “Darijanovi” vodili info, potem mi ne bi smeli vedeti, da bo sodišče prevzela politična aktivistka, ki je leta 2015 ob splošnem zgrajanju stroke (na levi in desni) napovedala politični pogrom nad Ustavnim sodiščem. Zdaj imamo pravico vedeti. Ni več svetih krav,” je zapisal Iršič.

Vir: Twitter