Do 14. septembra na ogled najboljše fotografije tekme po kateri so nogometaši NK Celje prvič postali državni prvaki

Foto: ZCC

Celje, 11. avgust 2020 – Pred slabimi tremi tedni se je v Celju pisalo novo poglavje v svetu športa. Nogometni klub Celje je namreč prvič postal državni prvak v nogometu. V ta namen so jim Zavod Celeia Celje, Muzej novejše zgodovine Celje in Zgodovinski arhiv Celje na Krekovem trgu postavili razstavo, na kateri si lahko mimoidoči ogledajo nekaj veličastnih utrinkov zgodovinske tekme med Celjem in Olimpijo ter lanskoletno razstavo ob 100-letnici nogometa v Celju.

Razstava, ki se nahaja pred Celjskim domom bo za obiskovalce na ogled do 14. septembra. Na panojih bodo lahko mimoidoči spoznali 100-letno zgodovino celjskega nogometa ter nekaj najboljših fotoutrinkov tekme med Celjem in Olimpijo, po kateri je bilo 22. julija v knežjem mestu ogromno veselja.

Zavod Celeia Celje je ob tem sporočil da je panojska razstava ob lanskoletni 100. obletnici nogometna v Celju z naslovom »Hej, bratje čili, židane volje, hitro le ven, na zeleno polje« je nastala v sodelovanju Zgodovinskega arhiva Celje in Muzeja novejše zgodovine Celje oziroma avtorjev dr. Boruta Batagelja in Sebastjana Webra. Po koncu razstave so panoji svoje mesto našli v prostorih stadiona Z’dežele, kjer so krasili klubski hodnik, sedaj pa so jih na ogled postavili še enkrat.

Foto: ZCC

Po osvojenem naslovu državnega prvaka NK Celje smo se v Celju so se vsi deležniki namreč hitro dogovorili, da obudijo omenjeno razstavo in jo podaljšajo v 22. julij – v dan, ki je bil zgodovinski za celjski šport ter na ta način počastijo velik uspeh NK Celje. Na dodatnih 12 panojih so najboljši utrinki tekme po izboru NK Celje, so še zapisali v ZCC.

M.I.