Dobrna: Odprtje nove Lekarniške podružnice Dobrna

Foto: pixabay.com

Na Dobrni se je lekarna preselila v nove sodobno urejene prostore v pritličju zdravstvene postaje celjskega zdravstvenega doma. Decembra 2020 je lekarna na lokaciji Dobrna 1b dobila dovoljenje za izvajanje lekarniške dejavnosti in s tem zeleno luč za pričetek delovanja v povsem novih, sodobno urejenih prostorih s samostojnim vhodom. Celjske lekarne so uredile nove, svetlejše in sodobnejše lekarniške prostore v velikosti 57 m2 . Sredstva, potrebna za realizacijo investicije so zagotovile Celjske lekarne, katerega soustanoviteljica je postala tudi Občina Dobrna.

Investicija je obsegala obnovo prostorov, novo opremo in zaloge v višini 159.000 evrov. S tem je lokalna skupnost pridobila sodobnejše opremljeno lekarno, z optimalnimi pogoji za delo. Objekt je funkcionalno dostopen vsem obiskovalcem ter tako prijaznejši za mamice z vozički kot tudi za gibalno ovirane.

V lekarni je urejen tudi ločen prostor za svetovanje strankam, kar omogoča diskretnost pri izvajanju lekarniških storitev. Zaposleni v lekarni bodo skrbeli, da bodo uporabniki prejeli strokovni nasvet ob izdaji zdravil na recept in brez recepta, medicinskih pripomočkov, prehranskih dopolnil ter ostalih izdelkov; opravljali svetovanja, kot so pregled uporabe zdravil in izdelava osebne kartice zdravil. Lekarna je odprta ponedeljek: 12.00 – 18.00, torek – petek: 8.00 – 14.00.

Vir: Občina Dobrna