Dobrosrčnica za vsak celjski dom

Mestna občina Celje je v sodelovanju s celjskimi vrtci in osnovnimi šolami letos prvič med občanke in občane poslala Dobrosrčnice. Unikatne božično-novoletne voščilnice s posebnim sporočilom so otroci izdelali za vsako gospodinjsko v občini. 

Osnovna ideja Dobrosrčnic je skrb za ohranjanje pisane slovenske besede, spodbujanje mladih k razvijanju ročnih spretnosti, tradicionalen način prenašanja lepih želja v času božično-novoletnih praznikov ter zgleden primer dobre prakse medgeneracijskega povezovanja v lokalni skupnosti.

Vsak otrok je izdelal 4-5 unikatnih voščilnic, kar pomeni 20.700 voščilnic, kolikor je tudi registriranih gospodinjstev v Mestni občini Celje.

Na Mestni občini Celje verjamejo, da so Dobrosrčnice razveselile vsakega naslovnika. Še posebej so si želeli, da bi se dotaknili tudi src tistih, ki se v teh predprazničnih dneh počutijo osamljene.

Ob tej priložnosti, se zahvaljujejo vsem otrokom iz celjskih vrtcev in osnovnih šol, ki so izdelali čudovite voščilnice in nanje napisali svoje želje, kakor tudi njihovim ravnateljicam in ravnateljem, ki so Mestni občini Celje pomagali podpreti ta edinstveni projekt, za katerega si želijo, da bi postal tradicionalen.

Besedilo, s katerim so pospremili vsako Dobrosrčnico:

 

Drage občanke, dragi občani

pred vami je Dobrosrčnica, s katero vam želimo z unikatno, posebej za vas izdelano voščilnico, izreči vse dobro v prihajajočih prazničnih dneh in v novem letu. Dobrosrčnice so kot simbol tradicije, iskrenih želja in medgeneracijskega povezovanja v Mestni občini Celje izdelali otroci iz celjskih vrtcev in osnovnih šol. Dobrosrčnica naj polepša vaš dom ali pa jo s svojim osebnim voščilom pošljite komu, ki ga imate radi in tako pomagajte ohranjati običaj ročno napisanih dobrih želja ob koncu leta.

Naj vam ta čas podari toplino, bližino najdražjih, razumevanje, veselje in upanje.

V novem letu vam želimo, da bi bili zdravi, srečni in pogumni.

 

Mestna občina Celje