Dogajanje v Državnem zboru RS: Dnevni red seje parlamenta ni dobil podpore, opozicija minirala ustavno obtožbo, ki jo je vložila sama ter vrsto pomembnih rešitev za ljudi!

Foto: Facebook (SMC)

Absurd na kvadrat. Predsednik DZ @IgorZorcic je glasoval proti dnevnemu redu redne seje, ki jo vodi. In s tem preprečil obravnavo vrste pomembnih rešitev za ljudi, pa tudi ustavne obtožbe, ki jo je vložila opozicija. #butale

— Janez Janša (@JJansaSDS) May 17, 2021

Z zgornjimi besedami je na Twitterju komentiral današnje dogajanje v Državnem zboru RS predsednik vlade Janez Janša in dodal še ključnik #butale. Opozicija je očitno ugotovila, da argumenti iz ustavne obtožbe nimajo teže ter je nato glasovala proti dnevnemu redu – da do obravnave sploh ne bi prišlo.

Tako ob začetku majske seje poslanke in poslanci niso potrdili predlaganega dnevnega reda redne seje Državnega zbora. Za dnevni red je glasovalo 42 poslancev in 42 proti, navzočih je bilo 84 poslancev.

Dr. Janez Pogorelec, ustavni pravnik je na Twitterju komentiral: “To je to, kar se bo zdaj dogajalo. Če ga ne zamenjamo in zamenjamo ga lahko le z neformalno “zaupnico” se pravi z jasno izjavo, da gremo, če nimamo večine na volitve, bodo samo še težave. Če pa bo vsem jasno, da je dilema podpora ali volitve, bo celo Zorčič podprl lastno razrešitev.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec pa je v izjavi za medije v DZ ocenil, da je absurd, da Zorčič glasuje proti dnevnemu redu seje, ki jo je sklical.  Dodal je tudi, da takšnega zapleta ne pomni.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV