Doktor Marko Noč vse zagovornike javnega zdravstva po vzoru socializma spravil z dejstvi na kolena

Zdravnik dr. Marko Noč. (Foto: Twitter)

Da novela zakona o javnem naročanju, ki je urejala nabave medicinske opreme in materiala ni bila po godu nekaterim, ki v zdravstvu služijo velike vsote je v oddaji Arena poudaril zdravnik dr. Marko Noč. S svojim razmišljanjem je tako dejansko tako na kolena spravil vse zagovornike javnega zdravstva, ki ga želijo ustvarjati po vzoru socializma.

Dr. Marko Noč je poudaril, da bi morali v Sloveniji v prvi vrsti stavkati pacienti, saj se še vedno dogajajo velika preplačila pri nabavah medicinske opreme in materiala. V oddaji je še jasno povedal, da je novela zakona o javnem naročanja bila prvi korak v smeri, da bi v Sloveniji pridobili evropsko primerljive cene medicinske opreme in materiala.

Novela o kateri je v začetku govoril dr. Noč je bila v času vlade Janeza Janše sprejete, na drugi strani pa je bila ena prvih potez Golobove vlade ukinitev te novele. Po besedah dr. Noča gre dejansko za denar bolnikov, ki se pokrade na javnih razpisih in to je dejansko denar, ki bi bil namenjen za boljše zdravljenje bolnikov. V Sloveniji pa smo s trenutno zakonodajo priča prelivanju tega denarja v zasebne žepe.

Vir: Twitter