Čeprav je v mainstream medijih mogoče brati in slišati številne namige o tem, da je predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ostala brez podpore tako v članstvu stranke kot pri predstavnikih kmetijskih panog, pa dokumenti, ki jih objavljamo, kažejo povsem drugačno sliko.

 

Tudi na sedežu stranke DeSUS so zadnje čase prejeli številna pisma podpore njihovi predsednici. Podpirajo jo številni predstavniki kmetijstva in ribištva. Svojo podporo so v pismih med drugim izrazili v OE KGZS Ptuj, Murska Sobota in Maribor, Slovenska zveza prašičerejcev, Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije VINIS, Združenje družinskih vinogradnikov – vinarjev Slovenije, Zveza lastnikov gozdov Slovenije ter predstavniki gospodarskih ribičev. V Zvezi društev rejcev drobnice pa so v elektronskem sporočilu zapisali:

»Spoštovani poslanci poslanske skupine DeSUS! V zadnjih tednih z zaskrbljenostjo spremljamo medijsko gonjo proti ministrici za kmetijstvo dr. Aleksandri Pivec. Prepričani smo da je namen tega destabilizacija stranke in izstop iz vlade. Kmetijska ministrica dela odlično na svojem področju. Veliko je v stiku s kmeti, kar je zelo pomembno za poznavanje problematike na terenu, saj smo v ključnem obdobju priprave Skupne kmetijske politike za prihodnjih sedem let. Od tega sta odvisni obdelanost krajine in oskrba prebivalcev Slovenije s kakovostno hrano. Zaradi dobrega dela ministrice vse več kmetov podpira tudi stranko DeSUS. Želimo, da podprete vašo predsednico in ministrico v zelo pomembnem času za slovensko kmetijstvo. S spoštovanjem Zveza društev rejcev drobnice Slovenije.”

Aleksandra Pivec tudi sama izhaja iz znane družine vinogradnikov. Njen ded je bil eden prvih komercialnih vinarjev pri nas Stanko Čurin iz Koga pri Ormožu.

V nadaljevanju objavljamo kopije pisem podpore predstavnikov kmetijskih panog.

Dokumente si lahko ogledate v spodnji FOTOGALERIJI.

Avtor P.G., članek je bil prvotno objavljen tukaj.