Dom Starejših Šentjur bogatejši za nov defibrilator

Foto: Občina Laško

Na podlagi predloga zaposlenih v Domu Starejših Šentjur so pred časom na njihov objekt namestili nov defibrilator in tako postali še ena točka v Šentjurju, kjer je mogoče dostopadi do defibrilatorja. Omenjeni defibrilator so uspeli kupiti s pomočjo številnih donatorjev in Območnega združenja Rdečega križa Šentjur (OZRK), ki je vodilo celotno akcijo zbiranja sredstev.

Vodja OZRK Šentjur Andreja Tisel je ob predaji defibrilatorja za Štajerski val povedala, da je to 23. defibrilator, ki je na voljo v občini Šentjur. Prav tako se ji zdi zelo smiselna nastanitev defibrilatorja pri domu starejših, saj je tukaj frekvenca ljudi velika, prav tako pa lahko pokrijejo veliko območje.

Da bi čim večje število imelo možnost spoznati delovanje defibrilatorja in ga znalo uporabljati so ob predaji organizirali tudi praktični prikaz uporabe. Ob tem je direktorica doma Vesna Vodišek Razboršek povedala, da je defibilator namenjen vsem, ki se naključno znajdejo v okoliščinah, ko je potrebno reševati človeško življenje. Ob tem je izrazila izredno zadovoljstvo, da so se lahko tudi zaposleni in vsa ostala javnost seznanila z uporabo defibrilatorja. Direktorica se je zahvalila tudi vsem donatorjem, ki so pomagali pri nakupu defibrilatorja.

Sredstva za nakup so tako prispevali: Diagnostični center Šentjur, Protect-trade d.o.o., Žalujka d.o.o., Nadja Ocvirk, Segon Klemen Šket s.p., Občina Šentjur, Sanolabor, Mestna skupnost Šentjur, Meditrina in Gibanje za Občino Šentjur.

Vir: Štajerski val