Domača žaga usodna za 45-letnega moškega

Foto: PU Celje

Ravne na Koroškem 17. december 2020 –  Včeraj so policisti obravnavali delovno nesrečo na območju Raven na Koroškem, ko se je pri nepravilni uporabi doma narejene naprave za žganje lesa smrtno ponesrečil 45-letni moški.

To je letos na Koroškem že drugi podoben primer. V mesecu maju so policisti na območju Prevalj obravnavali primer, ko je občan z doma izdelano napravo poskušal izžgati površino klubske mizice. Pri delu je občan v mizico zabil žeblje, priklopil napravo in površino polil, ker se ni zgodilo nič, je preveril stik in prijel krokodilčke na žebljih. Takrat je skozenj stekel električni tok.

Na srečo so dogajanje takrat pravočasno opazili sosedje in moškega oživljali do prihoda reševalcev in mu tako rešili življenje.

Zato so ob tem na PU Celje opozorili: “Poudariti želimo, da gre v teh primerih za izjemno nevarne naprave, ki delujejo kot visokonapetostni transformatorji, saj izhodna velikost
napetosti znaša več kot 2000 V, jakost pa več kot 1,3 A. Če je temu izpostavljeno človeško telo lahko pride do smrti ob daljši izpostavljenosti pa celo do zoglenitve trupla.”

M.I.