Domačin v Šentjurju s sekiro napadel policista

Včeraj so morali policisti Policijske uprave Celje zaradi kršitev javnega reda in miru ukrepati sedemkrat, od tega trikrat v javnih in štirikrat v zasebnih prostorih. Policisti so obravnavali tudi trinajst prometnih nesreč, vse so se končale z materialno škodo.

Na območju Šentjurja je včeraj popoldne prišlo do preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Policista Policijske postaje Šentjur sta pri kontroli prometa ustavila 40-letnega voznika, domačina, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo. Voznik je med postopkom iz prtljažnega prostora vozila vzel sekiro in z njo hotel napasti policista. Policista sta razgreteža obvladala. 40-letnika za to dejanje čaka kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega postopka uradni osebi.

V Celju so policisti včeraj 34-letnemu vozniku zasegli osebno vozilo, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo, ki ga je vozil 34-letnik je bilo neregistrirano, na njem so bile nameščene tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Storilec je iz stanovanja ukradel tri tablične računalnike, mobilni telefon in zlato verižico.
M.I.