Domen Cukjati: “A se vam je utrgalo? V Svobodi referendum najvišjo obliko neposredne demokracije razumete kot napad na vlado”

Foto: Facebook (Gibanje Svoboda)

Stranka SDS je v sredo vložila potrebne podpise za razpis treh referendumov: referendum o dolgotrajni oskrbi, referendum o RTV Slovenija in referendum o vladi. Kljub dejstvu, da je še pred časom sedanja poslanka Gibanja Svoboda Janja Sluga striktno zagovarjala pravico do referenduma, so danes, ko so na oblasti v stranki spremenili pogled na to tematiko.

Ob omenjeni vložitvi podpisov SDS za razpis referendumov, so se namreč odzvali tudi v koaliciji, kjer so sedaj po izjavi Boruta Sajovica (Gibanje Svoboda) mnenja, da gre v tem primeru za napad na vlado. “Gre za napad na vlado. Volivke in volivci so nam dali mandat za boj z inflacijo in energetsko krizo. Ne pa za stalne ovire, nagajanja in politizacijo. Prepričan sem, da bo večina volivcev na referendumih trikrat ZA,” je v izjavi za javnost izjavil Borut Sajovic.

Da gre za popolnoma napačno razumevanje referenduma, sedaj ko so sami na oblasti je opozoril tudi Domen Cukjati. “Halo! Stranka Svoboda razume referendum (najvišja oblika neposredne demokracije) kot NAPAD NA VLADO!? A se vam je utrgalo?”, je v odzivu na to stališče Gibanja Svoboda in Boruta Sajovica zapisal Domen Cukjati.

Vir: Twitter