Domišljija nekaterih ne pozna meja. Boris Vasev tokrat nad vodstvo RTV Slovenija zaradi postavitve jaslic

Foto: Twitter (Uroš Urbanija)

Kljub temu, da je bilo zadnji dve leti mogoče slišati v kako nestrpni družbi živimo pod vlado Janeza Janše, smo kot vse kaže ravno pod novo Golobovo vlado priča nestrpnosti do drugače mislečim. Kljub temu, da je Boris Vasev že večkrat pokazal svojo “kulturo” in odnos do drugače mislečih, je tokrat kot kaže presegel samega sebe.

Na Zagovornika načela enakosti, se je namreč obrnil z obtožbo vodstva RTV Slovenija, o diskriminacije, ker je le to poskrbelo za postavitev jaslic v avli nacionalnega medija. Kljub temu, da vemo v kakšnem kulturnem okolju živimo, nekateri tega ne morejo sprejeti, da so v Sloveniji določeni običaji s katerimi se je razvijala država in ljudje. Tako denimo Vasev v tem simbolnem dejanju miru vidi diskriminacijo.

Tomaž Štih pa ob tem vidi težavo, saj glede na državne organe v Sloveniji lahko pričakujemo, da bo tudi v tem primeru odločitev v prid nasprotnikom te ureditve. “Kuj železo, dokler je vroče. Če lahko za ukradeno judovsko vilo Ljubljani oglobijo tistega, ki to naglas izreče; in če lahko v Radencih trikrat nadomestijo Osamosvojitveno ulico s Titovo ulico, so tudi možnosti za prepoved jaslic dobre,” je mnenja Tomaž Štih.

Vir: Twitter