Dr. Anton Olaj: “Čas je, da ogovorna oseba za migracije na notranjem ministrstvu javnosti pojasni, kdaj lahko pričakujemo učinkovite rešitve”

Fotografija je simbolična.Ilegalni migranti in policija. (Foto: Policija)

Avstrija in njihov kancler Karl Nehammer imajo kot kaže dovolj praznih obljub Evropske unije in njihovih voditeljev, glede reševanja problematike ilegalnih migracij. Avstrijski kancler je namreč vse voditelje na vrhu Evropske unije pozval, da sprejmejo konkretne rešitve na tem področju. Šel je celo tako daleč, da je napovedal blokado skupne izjave, v kolikor se zadeve ne bodo konkretno spremenile oziroma rešile.

Karl Nehammer je pred vrhom EU opozoril, da je skrajni čas, da se nezakonite migracije vrnejo na dnevni red evropskih razprav. Prav tako je mnenja, da se o ilegalnim migracijah predolgo govori, zato je prišel čas, ko je potrebno sprejeti konkretne ukrepe za dosledno izvajanje migrantske politike.

Glede politike ilegalnih migracij ima po nastopu vlade Roberta Goloba Slovenija povsem neko drugačno stališče kot Avstrija oziroma njihov kancler. Če tako Avstrija kot Italija zaradi povečanega števila ilegalnih migracij zapirata svoje meje, Slovenija pod Golobov odstranjuje varovalne ograje, ki bi preprečevale takšne prehode. Glede na stališče Avtrije, ki je zelo jasno, je nekdanji prvi mož policije dr. Anton Olaj slovensko vlado pozval, da izrazi svoje stališče glede te problematike.

“Prav bi bilo, da odgovorna oseba za ureditev migracij MNZ državni sekretar Lobnikar slovenski javnosti pojasnil (sedaj ko ima seveda priložnost), kdaj lahko pričakujemo učinkovite rešitve?”, je kritičen dr. Anton Olaj.

Vir: Twitter