Dr. Anton Olaj: “Izražam nasprotovanje in nestrinjanje z izjavo predsednice DZ v oddaji Tarča, v kateri povezuje delovanje policistov z Eichmannom”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Predsednica državnega zbora je že nič mnogokrat doslej pokazala in dokazala, da ni ravno kos funkciji, ki jo zaseda. Tudi njena zadnja izjava v oddaji Tarča na RTV Slovenija, dokazuje, da je temu tako, saj je dejansko policiste na protestih primerjala z Adolfom Eichmannom.

S to svojo izjavo je slovenske policiste, ki so varovali ljudi in premoženje v Ljubljani pred nasilnimi protesti (tukaj), primerjala z Adolfom Eichmannom, ki je skrbel za deportiranje Judov v gete in kasnejšo smrt. Gre za skrajno nedopustno primerjavo, na kar so mnogi tudi jasno in nedvoumno opozorili.

Nekdanji prvi mož policije dr. Anton Olaj je ob tem denimo zapisal: “Javno izražam nasprotovanje in nestrinjanje z izjavo predsednice DZ v oddaji Tarča, v kateri povezuje delovanje policistov z Eichmannom. Protestiram.”

Glasno nestrinjanje s to izjavo in primerjavo je izrekel tudi Samo Vesel: “Upam, da se tudi tokrat oglasi Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije in poda svoje mnenje ob primerjavah, ki jih daje predsednica Državnega zbora. To je res kaplja čez rob. Vsa ta klika je kaplja čez rob!”

Vir: Twitter