Dr. Anton Olaj izredno kritičen do nemira, ki ga v slovensko družbo vnaša Ljudmila Novak

Foto: Zajem zaslona (Domovina)

Pripadnost Ljudmile Novak določeni politični opciji tudi po “odstavitvi” z vrha NSi ni več vprašljiva ampak postaja vse bolj odkrita. Ne samo, da je z njeno politiko tako NSi kot sama izgubila zaupanje desnih (tradicionalnih) volivce, kot kaže se bo kmalu takšna zgodba ponovila pod vodstvom Mateja Tonina. Mnogi so tako pričeli namigovati, da je bil edini neodvisni predsednik NSi pokojni Andrej Bajuk.

Svojo pripadnost tako določeni politični smeri in nenazadnje (ne)pripadnost Sloveniji je pokazala v svoji zadnji izjavi za Reporter. Novakovo je namreč kot kaže zmotil, da slovenski osamosvojitelji nasprotujejo potezi kulturne ministrice Aste Vrečko, da ukine Muzej slovenske osamosvojitve. Še več, nekdanja predsednica NSi je mnenja, da so nekateri ugrabili osamosvojitev, sedaj s tem manipuliraj in sami sebi postavljajo spomenike.

Gre za nerazumno stališče nekega politika, ki bi mu naj bila blizu slovenska pomlad. Nekdanji prvi mož Policije dr. Anton Olaj pa je ob tem mnenja, da Novakova s takšno politiko vnaša nemir s slovensko družbo. “Ne vem, ali ste Ljudmila Novak to želeli, vendar vnašate nemir v slovensko družbo, do česar sem kritičen. Če prav razumem, sta si glede tega vprašanja z Lojzetom Peterletom na različnih bregovih. Ali vaša izjava morebiti predstavlja stališče stranke Nova Slovenija?”, je zapisal dr. Anton Olaj.

Vir: Twitter