Dr. Anton Olaj Janezu Pogorelcu pojasnil, da člani strank na podlagi zakona sami odločajo o predsednikih. Sledni pa nevede priznal, da NSi vodijo strici iz ozadja?

Foto: Zajem zaslona (Domovina)

Po Ljudmili Novak je sedaj glavni agitator NSi proti Janezu Janši postal kot kaže Janez Pogorelec. Dejansko skoraj ne mine dan v zadnjem obdobju, da se Pogorelec ne bi obregnil ob Janeza Janšo in SDS. Sedaj je šel že celo tako daleč, da ga je pozval da bi bilo dobro, če bi zapustil čelo stranke SDS.

Sedaj, ko so NSi-ju v Svobodi ponudili primerno mesto jih je močno pričela motiti politika SDS. Tako je denimo Pogorelec Janeza Janšo primerjal s starim gruntarjem, ki naj bi raje videl propad grunta kot, da bi le tega prepustil otrokom. Hkrati pa mu očital, da je že več kot 30 let predsednik stranke in kot kaže nevede priznal, da NSi vodijo strici iz ozadja, kar naroča Janezu Janši.

“Ste pravnik in veste, da Zakon o političnih strankah določa v 19. členu avtonomnost članov stranke, da sami določijo notranjo organiziranost stranke. Če prav razumem, se ne strinjate s prepričanji članov @strankaSDS, kdo naj jih vodi? Mogoče pa to ni v redu,” je demokracijo v Sloveniji na področju strank Pogorelcu pojasnil dr. Anton Olaj.
Vir: Twitter