Dr. Anton Olaj prepričan, da analiza za leto 2022 kaže na večjo pozornost čistkam kot delu policistov takratnega vodstva Policije

Foto: Zajem zaslona (Domovina)

Ministrstvo za notranje zadeve je izdalo poročilo o delu Policije v letu 2022. Kljub višjemu številu prijav zoper postopke policistov in višjem številu utemeljenih pritožb obravnavanim pred senatom, kot leta 2021 ni pričakovati, da bi osrednji mediji to problematizirali.

Na to dejstvo je opozoril tudi nekdanji prvi mož Policije dr. Anton Olaj. Kot je ob objavi analize poudaril dr. Olaj je podatek, da je bilo leta 2021 podanih 476 prijav, leta 2022 pa 534 odraz, da se je v.d. direktorja Policije leta 2022 bolj ukvarjal s čistkami kot delom policistov.

Nekdanji prvi mož Policije še poudarja, da kljub tem številkam verjetno osrednji mediji ne bodo naredili pogroma, kot je smo mu bili priča v času vlade Janeza Janše. Kar je po mnenju dr. Olaja še bolj zaskrbljujoče je to, da je bilo za kar 9 odstotkov več prijav obravnavanih pred senatom v letu 2022 utemeljenih, kot leta 2021.

Vir: Twitter